100 години от рождението на Шри Матаджи Нирмала Деви

На 21.03.2023 г. Отбелязваме 100 години от рождението на Шри Матаджи Нирмала Деви, основателка на Сахаджа Йога. Шри Матаджи е удостоена с почести по целия свят в знак на благодарност за това, че посвещава живота Си на духовното израстване на човечеството.

 

Практически курс по медитация в гр.София

Курсът е с продължителност един месец и ще започне на 06.04.2023 г., четвъртък от 18:30 часа на адрес - ул. "Цар Симеон" № 73, Център по Сахаджа йога - гр. София, близо до метростанция Сердика. Телефон за връзка 0876407507. Подходящ е както за начинаещи, така и за хора вече практикуващи йога.

Какво да очаквам?

- Силата на Кундалини - още по време на първата ни медитация заедно, ще усетим как се пробужда и ни подхранва енергията, наричана през вековете “прохладния полъх на Светия Дух”, “Дао” или “Руах”, която богомилите са наричали "Огнения змей".

- Точни напътствия и водени медитации, за това как да бъдем в състояние на медитация без усилия - най-лесният път към ежедневие без стрес и натоварване.

- Познанието за всички аспекти на финото, енергийно тяло в човека, как да се предпазим от физически, емоционални и умствени проблеми и защо често осъзнаваме прекалено късно, че сме в дисбаланс.

- Пътят към пълното себеосъзнаване - каква е разликата между дух и душа, как да станем едно цяло с енергията, която ни е сътворила и как моментално, чрез насочване на вниманието, да разберем отговорите на всички въпроси, които ни интересуват.

Освен медитативни и пречистващи практики, ще засегнем и различни, полезни в ежедневието, теми. Възрастови ограничения няма, тъй като всеки може да медитира, дори удобно седнал на стол. Специално облекло също не е необходимо.

След първоначалното представяне, курсът ще продължи всеки вторник и четвъртък от 18:30 часа на същия адрес.

Медитацията е позната от дълбока древност като начин за опознаване на себе си, за духовно и физическо балансиране. Тя е съвкупност от практикуване на различни техники за пречистване и балансиране на тялото, ума и емоциите, но истинската медитацията е осезаемо вътрешно преживяване и духовно състояние.
В наши дни медитацията е широко рекламирана и известна практика, но често се бърка със сложни упражнения за концентрация или фокусиране на ума върху определен предмет, тема или действие, без да постига цялостна вътрешна промяна в човека.

„Времето на разцвет е дошло и много търсачи от древността днес получават своята Себереализация.” Шри Матаджи Нирмала Деви

Днес тук и сега ви предлагаме да опитате и преживеете сами балансиращия ефект от един уникален спонтанен и лесен метод за медитация, какъвто е Сахаджа Йога.

Настанете се удобно, не се опитвайте да помните и анализирате, а само следвайте инструкциите във видеото.

Ако сте усетили по дланите на ръцете си и/или над главата хладен или топъл полъх, боцкане парене или иглички, то значи сте получили вашата Себерализация и сте готови за първата си истинска медитация. Затворете очи, опитайте се да не мислите за нищо и останете така за няколко минути.

Усещанията, които ще имате по дланите на ръцете, по стъпалата или в различни части на тялото, са вибрации, сигнали за истинското състояние на вашите емоции, тяло, ум и Дух, които енергийните канали и чакрите изпращат чрез събудената във вас майчина енергия Кундалини. Доверете се на тази индивидуална интелигентна енергия и я оставете да ви помогне да постигнете в съзнание без мисли. Дори едно кратко пребиваване в покой на ума ни дарява с физическа, емоционална, умствена и духовна хармония със себе си и света около нас.
Практикуването на медитация чрез Сахаджа Йога е напълно естествен процес, който не изисква много време, няма ограничения за възраст, пол, физическо състояние, социално положение, вяра.
Нашият сайт ще ви даде нужните начални познания и практически насоки, за да направите първите си стъпки в медитацията, но резултатите за вас ще зависят от това дали ежедневно медитирате или не.В един глобален свят, където все по-силно осъзнаваме, че всички ние сме част и частица от едно общо цяло, а не изолирани прашинки във вселената, индивидуалните медитации могат да ни подготвят да усетим по-пълно силата на колективната медитация. Затова горещо ви препоръчваме да посещавате колективните медитации в центровете по Сахаджа Йога в България.

21 Март - Световен Ден на вътрешен мир

 

Нови курсове и публични програми:

 

Практически курс по медитация в гр.София

Представяне на Сахаджа Йога като метод и нашата първа медитация заедно на 06.04.2023 г. (четвъртък) от 18:30 часа на адрес гр. София, ул. "Цар Симеон" № 73, Център по Сахаджа йога - гр. София, близо до метростанция Сердика. Телефон за връзка 0876407507.

Курсът продължава  от 18:30 часа на същия адрес.гр. Варна - 28.03.2023 (вторник) от 19:00 ч. начало на нов курс,

ул. "Княз Александър Батенберг" 12, ет. 3, офис 9
Продължава всеки вторник на същото място.
GSM: 087 6025475

 

 

Можете да се включите и след започването им.

„Времето на разцвет е дошло и мнозина древни търсачи получават днес своята Себереализация.” Шри Матаджи Нирмала Деви

Асоциация "Сахаджа Йога - България"   1990 - 2023